Kafa Derisi Avcıları [TEX]

Tex Willer ve arkadaşlarının en önemli özellikleri Kızılderili dostu olmaları. Tex aynı zamanda bir Kızılderili kabilesi olan Navajoların da reisidir. Camiadaki ismi ise Gece Kartalı. Maceraların önemli bir kısmı Kızılderilileri korumakla geçer. Birçok macerada barışçı Kızılderililer savaşa zorlanırlar, beyazlar savaş çıkarmak için Kızılderili kılığına girerek suç işlerler ya da genç Kızılderililer olay çıkarıp kabilelerini zor durumda bırakırlar. Hepsinde de Tex Willer ve arkadaşları olayları çözmek için hazır bir şekilde beklemektedirler.

Tex, bir olayın ucunu yakaladı mı asla bırakmaz ve sonuna kadar peşinden gider. Kafa Derisi Avcıları adındaki bu macerada da benzeri bir durum söz konusu. Geçen macera San Fransisko’daki Çin mahallesinde geçen hadiseleri anlatıyordu. Bu sayının başında olaylar çözülür ve yeni bir macera başlar. Bir grup haydut, Kızılderili kılığında hırsızlık yapmaktadırlar ve bir kasabayı suç yuvası haline getirmişlerdir. Tex Willer bu durumu tesadüfen öğrenir ve haydutların yaptıkları kötülüklerin intikamını almayı kafasına koyar.

Kafa Derisi Avcıları orijinal serinin 175. sayısına tekabül ediyor: L cacciatori di scalpi. Diğer sayı, Ölü Şehir ise 176. sayı; La citta morta. Çizgi Düşler bu iki sayıyı birleştirmiş ve 4. cilt olarak yayınlamış. Gianluigi Bonelli yazar, Aurelio Galleppini ile Gugliemo Letteri çizerler. Zeynep Akkuş tarafından dilimize uyarlanmış, 224 sayfa.

Author: mehmet
Mehmet Zeki Dinçarslan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir