Erdoğan’dan Numan’a [Ahmet Akgül]

Kitabın ismi aslında Bilge Erdoğan’dan İlkeli Numan’a ama başlığı bir miktar kısaltmak zorunda kaldım. Ahmet Akgül, önsözde de söylediği gibi Milli Görüş akımının içinden gelen bir isim, ’49 Elazığ doğumlu. Yazarın kitap çalışmalarının yanında Milli Çözüm diye de bir dergisi var. Dergiyi daha önce görüp duymadım, bir fırsat olursa incelemek isterim. Ahmet Akgül’ün onlarca kitabı da var fakat biraz problemli bir tip zira kendi fikrini kayıtsız şartsız kabul etmeyen herkesi işbirlikçi, mason vs. diye yaftalıyor. Şimdi buraya kadar yazdıklarımı hasbelkader okusa hemen beni de mason diye damgalar eminim. Zaten mason-sebatayist diye bahsettiklerinden uzun bir listede tanıdık bir isme rastgelince kafasına uymayan herkesi damgalıyor olduğu anlaşılıyor. Keşke biraz daha sakin olabilseymiş dedim içimden kitabı okurken. Kitabın bir bütünlüğünün olmayışı da yazarın bu aşırı heyecanlı kişiliğinden kaynaklanıyor. Biraz başı sonu belli, düzenli bir şey meydana getirseymiş çok insana faydalı olabilecekmiş. Ama ne yazık ki bir dereden, bir tepeden konuşarak sonlandırmış kitabını. Yazar hakkındaki bir diğer eleştirim ise Erbakan’a bakış açısı. Sanki bir şeyh-mürit ilişkisi var aralarında. Erbakan’dan bu ölçüde bir hayranlıkla bahsediyor kitap boyunca. Erbakan’ın kıymetli bir insan olduğunu ben de düşünmüyor değilim fakat hiçbir insan evladının bu kadar da kusursuz olduğuna inanmam. Gelelim kitaba:

Kitap neredeyse tümüyle Numan Kurtulmuş’un Milli Görüş’e ihanet etmiş olduğundan bahsediyor. Yazara göre daha önce Korkut Özal’ın, Tayyip Erdoğan’ın yaptıklarının bir benzerini yapıyor Kurtulmuş. Ahmet Akgül de kitabını baştan sona kendi antipatisine ayırmış, daha önce de Kurtulmuş’u sevmediğini değişik tarihlerdeki değişik hadiseleri örnek vererek anlatmış.

Dikkatimi çeken bir mesele çok az değinildiğini düşündüğüm Bilderberg toplantıları. Senede bir değişik ülkelerde gerçekleşen bu toplantılara dünyanın her yerinden etkili insanlar katılıyor ve ülkemizden son yıllarda Ali Babacan katılmış bu toplantılarda. Resmi olmayan bu toplantılarda ne konuşulduğu da belli değil. Bu tür organizasyonlar hoşuma gitmiyor niyeyse. Bir de siyonist CFR – Council of Foreign Relations diye think-tank kuruluşundan bahsetmiş yazar. Bu kuruluşu da Bilderbergle birlikte kara listeme almış bulundum.

Kitabın devamında Erbakan’ın görüşlerinde de bol bol yer verilmiş. Erbakan’ın fikirlerini merak edenler için doyurucu olmasa da tadımlık bir bilgi verilmiş. Ben de rahmetli Erbakan’ı çoğunlukla takdir ettiğim için bu kısımları da dikkatlice okumaya çalıştım. Zekası efsane olmuş bu devlet adamının fikirlerini bir miktar daha öğrendim. Milko diye bir kavram ortaya koymuş mesela. Milli Görüş, Saadet Partisi, Milli Gazete, Anadolu Gençlik Derneği bu milkonun unsurları. Cansuyu derneğini de Erbakan kurmuş. Eleştirilebilecek yön ve fikirleriyle birlikte takdir toplayacak bir çok düşünce ve projenin de mimarı olarak ben Erbakan’ı hayırla yad ediyorum.

Togan yayınlarının çıkardığı bu kitap 500 sayfa ve yazarı Ahmet Akgül.

Author: mehmet
Mehmet Zeki Dinçarslan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir