Anayasa Hukukunun Genel Esasları [Kemal Gözler]

Burada bir ders kitabından bahsetmek şimdiye kadar uyguladığım formata pek uygun olmasa da kendimi bu kitaptan bahsetmek zorunda hissediyorum. Anayasa Hukuku konulu birçok metin ve birçok ders kitabı okumuşumdur. Genelde hukuk kitapları sıkıcı ve anlaşılmazdır. Kemal Gözler‘in bu kitabı sanki sadece hukuk öğrencileri okusun diye değil de konuyla ilgilenebilecek herkes okusun diye yazılmış. Lisedeyken bir kimya kitabım vardı. Çark yayınlarıydı yanlış hatırlamıyorsam. Kimya konularını basitten zora doğru o kadar güzel anlatıyordu ki, normalde fen dersleriyle ilgim zayıf olmasına rağmen bu kitap sayesinde biraz kimya öğrenmiş hatta üniversitede seçmeli organik kimya alarak bilgimi pekiştirmiştim. Bu Anayasa Hukuku kitabı bana o kimya kitabını anlattı anlatım tarzı olarak. Konu hakkında en basit bilgilerden en detaylı bilgilere kadar geçişlerle, kutucuklar içinde verilmiş pekiştirici-ilginç örneklerle Anayasa Hukuku’nu okuyucuya bir hobisiyle uğraşır gibi zevkle okutuyor.

Kitap 19 konu başlığından oluşuyor. Anayasa Hukuku’nun tanımları, tarihi gelişimi, kurucu iktidar, devlet, demokrasi, devlet şekilleri, hükûmet sistemleri, seçimler, yasama, yürütme, yargı konuları 504 sayfa, 135 ilginç, pekiştirici bilgi içeren kutucuk, konuları pratik bir şekilde açıklayan 21 şema ve 11 tablo ile anlatılmış. Anayasa Hukuku ile ilgili sadece öğrencilerin değil, tarihsel gelişiminden bugünkü uygulamalarına kadar her konuda bilgi edinmek isteyen tüm ilgililerin rahatlıkla okuyup bilgi edinebilecekleri çok güzel bir kitap.

Ekin basım yayın dağıtım tarafından basılmış olan bu eserin yazarı Kemal Gözler. Kemal Hoca Uludağ üniversitesinde Hukuk Profesörü ve elimde okuyacağım birkaç kitabının daha olmasından dolayı çok mutluyum.

Author: mehmet
Mehmet Zeki Dinçarslan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir