Ay: Kasım 2018

29
Kas
2018
Posted in Düşünceler

Kuklaya Değil Kuklacıya Bak

“Küresel güçler” tanımının hayatımıza girişi “küresel” kelimesinin girişiyle aynı dönemlere tekabül eder. Ne zaman dünyada bir zulüm görsek suçu bu küresel güçlere atar ferahlarız. Sonrasını biliyorsunuz işte. Bazen Amerika’yı bazen İsrail’i az da olsa bazı Avrupa ülkelerini kınar, yedi sülalelerine söver, tatmin oluruz. Aslında küresel…

24
Kas
2018
Posted in Düşünce Kitap Roman & Hikaye Türkiye

Yenilmiş Asilere Çiçek Verelim [Ahmet Özcan]

Asi çocuklar her zaman kendilerinden çok “halk”ı düşünmüşlerdi. Durkheim Sosyolojisinin ürettiği büyük yalanlardan biri olarak halk, asilerin leylasıydı: Kavuşmak istenen bir menzil, uğrunda ölümlere gidilen, hiç görmeden sevilen, muhayyel bir maşuktu. Oturduğu yerin cennet, yürüdüğü yolun müstakim bilindiği, bütün iyiliklerin perisi, yiğitlerin can yoldaşı, kavganın…

22
Kas
2018
Posted in Düşünceler

Yeryüzü İçin Adalet

Adalet yok demiştim, demeye devam ediyorum. Doğa olaylarındaki değişiklikler insanların hayatlarına mal oluyor, en azından evlerini kaybetmelerine sebep oluyor. Ülkemizde kuruyan göller var. Susuzluk daha sık konuşuluyor. Dünya üzerinde çeşitli yerlerden felaket haberleri okuyoruz. İnsan o kadar zararlı bir varlık ki, yaratılması esnasında meleklerin Rabbimize…

21
Kas
2018
Posted in Kitap Roman & Hikaye Türkiye

Aşıklar Delidir [Ayfer Tunç]

Daha önce bir kitabını bayılarak (Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi) bir kitabını da ayılıp bayılarak (Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek) okuduğum yazarın bu üçüncü kitabından bir yükseliş bekliyordum. Olumsuz şeyler söyleyip romana haksızlık etmek istemiyorum fakat ilk Ayfer Tunç deneyiminde olduğu…

16
Kas
2018
Posted in Araştırma - Bilim Düşünce Kitap

Bitmeyen Oyun [Metin Aydoğan]

Metin Aydoğan‘ın Bitmeyen Oyun kitabı ilk olarak 1999 yılında basılmış. Benim elimde 2005 yılında yapılan 45. baskısı var. Köprünün altından çok sular geçti diye düşündüğüm yerler oldu fakat genel itibariyle senaryo aynı aynı olduğu için, bugün yazılsa çok da farklı şeyler yazılmayacak diye düşündüm. Zaten…

15
Kas
2018
Posted in Düşünceler

Adaleti Konuşalım

Dünyayı değiştirmek için sebepler belli. Öncelikli olarak adaletin olmayışından bahsettim. Dost meclislerinde “komünist mi olalım?” sorusuna muhatap olduğum için en yakın çevremin bile adaletin ne olduğu ve ne olmadığı konusunda bilgisiz olduğunu fark ettim. Allah insanları farklı farklı yaratmış. Yaşadığımız dünyada her insanın eşit olduğu,…

08
Kas
2018
Posted in Düşünceler

Dünyayı Değiştirmek, Nasıl ve Neden

Eğitim ve felsefesi konularına devam edeceğim fakat “Biz buraya nereden geldik?” diye şöyle bir durup sağlama yapmak gerekiyor. Dünya neden değişmeli? Bugünkü halindeki sıkıntı nedir? Değişip de ne hale gelecek? Değişim kaç kişiyle gerçekleşecek bir olay? Bu gibi soruların cevabını vermek gerekiyor sağlam bir temel…

05
Kas
2018
Posted in Araştırma - Bilim Kitap

Sivil Örümceğin Ağında [Mustafa Yıldırım]

Kitabın sonuna tarih atmış yazar. Temmuz 2005 diye ve arkasından “ABD dolarıyla demokrasicilik oynayan küçük sivil örümcekler”in listesini vermiş. Tabi ki sayamayacağım isimlerini, yüzlercesi var. Peki Mustafa Yıldırım, “Sivil Örümceğin Ağında” kitabını yazdıktan sonraki 13 senede olup bitenler? Kim bilir daha kaç sivil örümcek çıktı…

01
Kas
2018
Posted in Düşünceler

Eğitim Sistemimiz

Değişime ne ile başlanması gerektiği üzerine çok düşündüm. Birey için başka, aile için başka, toplum için başka sonuçlar çıkmıştır diye düşünseniz de aslında başlanması gereken yer eğitim. Birey, hayatını bir öğrenme serüveni olarak görmüyorsa; aile, gayesini bir eğitim ocağı olma olarak tanzim etmiyorsa; toplum, ilme…